+3630/990-1143 info@karpatfa.hu

Lambéria

A KárpátFa kínálatában elérhető lambériákat kültér és beltér borítására is alkalmazhatja. Népszerűek mivel minimálisra szorított nedvességtartalmuknak köszönhetően rendkívül időt állóak, nem vetemednek és csavarodnak, a megfelelő fakezelő anyagok használata mellett az évek során szinte megörzik újszerű formájukat és állagukat. A lambéria minden felületen jól mutat, esztétikus, mivel magas fordulaton gyalult. A lambériával kellemessé teheti otthonát, nem hiába választják sokan ma ezt a terméket, hiszen a lambéria stílust ad, a fa otthonossá, meleggé teszi a házat. Esztétikus és praktikus, szép és a takarítása is könnyebb, válassza tehát ezt a kiváló terméket, és tegye még kellemesebbé otthonát.

Leggyakrabban a lucfenyőt használják lambériák gyártásakor, mert könnyen megmunkálható és kezelhető, színe matt sárga és csiszolt felülettel van már ellátva, így azonnal festhető. A lambéria minőségét tekintve 3 osztályút különböztetünk meg, melyek gyártótól függően különbözhetnek egymástól.

Lambéria osztályozása:

Legjobb minőségű lambériák AB besorolásúak, másod osztályú B, harmad osztályú lambériák C besorolást kapnak, mely besorolás függ a csomók, belek, gyantatáskák, repedések nagyságától, méretétől, valamint az elszíneződések, kékülés és kieső csomóktól. A Lambéria általában 12,5 mm (belső terekbe), 14 mm és 15 mm (előtetők, házak, oromszegély, garázs és egyéb helyek fedésére) vastag.

A lambériákat profiluk szerint is megkülönböztetjük egymástól:

  • A trapéz profilú lambéria (nagy a fózolása) jellegzetessége, hogy amikor két lambériát összeillesztünk, a mélyedés, azaz a fózolás 45 fokos szöget zár be, ez által trapéz a formája. A lambériák alja ki van könnyítve két vagy három hosszanti vágással, ami azt a célt szolgálja, hogy a termék ne hajoljon, teknősödjön meg.
  • A softline profil, azaz gömbölyű formájú, akkor látható, amikor két lambériát összeillesztünk, és a mélyedés, tehát a fózolás mentén lekerekített formát látunk. Az alja ebben az esetben is ki van könnyítve hosszanti vágásokkal, ami azt a célt szolgálja, hogy a termék ne hajoljon, teknősödjön meg.

A lambéria áraink a hosszúságtól, valamint minőségi tulajdonságuktól függenek. Általunk forgalmazott, készleten tartott lambériák AB osztályúak, tehát a legjobb besorolásúak. B, C osztályú lambériák (melynek minősége gyengébb, ami árban ugyan kedvezőbb) csak megrendelésre szállítunk.

Amennyiben tanácstalan, vagy nem biztos választásával kapcsolatban, fáradjon el fatelepünkre, vagy kapcsolat felvételi adatlapunkon írja meg kérdéseit, kéréseit. Kollégáink telefonon is készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Lambéria trapéz

lucfenyőből,

már Ft-tól

Kérdése van, leadná lambéria rendelését?